Pripravte si niektorú z noviniek od Tchibo a pochopíte, že aj instantná káva môže chutiť vynikajúco.
Kávoví fajnšmekri nad ňou ohŕňajú nos, no až 60 % všetkých šálok kávy na celom svete je pripravených práve z nej. Instantná káva je jednoducho všeobecne obľúbená, či sa nám to páči, alebo nie. A jej popularita ešte vzrástla po tom, čo svet zaplavili fotky a videá vysokej, tuhej našľahanej peny z kávového prášku s trochou cukru a pár kvapkami vody.
Našľahané frappé
Do skleneného pohára dajte 2 – 3 lyžičky instantnej kávy, pridajte 1 – 2 lyžičky cukru, asi 10 lyžíc ľadovej vody a napeňovačom vyšľahajte hustú, vysokú penu. Dolejte studenou vodou, prípadne mliekom, ktoré môže byť tiež našľahané a vychutnajte si vizuálny aj chuťový zážitok.
Instantky bez straty chute a arómy
Rozpustnú kávu zalievame horúcou vodou od 50. rokoch minulého storočia a práve pre svoju expresnú a nenáročnú prípravu si našla toľko fanúšikov. Pri výrobe instantnej kávy sa káva vylúhuje vo vode a výsledný koncentrát sa vysuší mrazom, alebo horúcim vzduchom. Pri jednom aj druhom spôsobe vzniknú drobné kávové „granulky“, ktoré už poznáme.
No kým zarytí kávičkári instantnú kávu neuznávajú, TOP producent kávy Tchibo myslí na všetky kategórie kávičkárov. Preto teraz prichádza s dvoma novinkami, doplňujúcimi prémiový rad Barista. Instantné kávy Barista Classic a Barista Espresso style spravia radosť všetkým, ktorí majú radi neopakovateľnú arómu skutočnej kávy a neprekáža im jej instantná podoba.
Pri oboch produktoch sa kávové zrnká najprv pražia pomalým klasickým bubnovým spôsobom, vďaka čomu sa ich aróma rozvinie do poslednej molekuly a následne sa dokonale opražené zrnká pretransformujú do instantnej podoby. V káve Barista Classic nájdete 100 % Robustu s jej typickou jemnou eleganciou a nežným ovocným akcentom. Barista Espresso style je intenzívna kombinácia Arabiky a Robusty s plnou chuťou, podčiarknutou tónmi čokolády a s dozvukom orieška. „K zrnkovej, mletej a kapsulovej káve radu Barista sme sa rozhodli pridať aj instantnú na základe veľkého zákazníckeho dopytu. Kávy Barista svojimi vyváženými chuťami oslovujú všetky kategórie kávičkárov, nechceli sme o ne ukrátiť ani priaznivcov instantnej kávy,“ hovorí Eva Kotýnková, Corporate Communications Manager spoločnosti Tchibo.
Či už patríte k vyznávačom instantnej kávy alebo nie, mať ju doma sa oplatí. Je skvelým základom kávových špecialít nielen v tekutom stave, ale aj ako prísada do krémov, cesta, šľahačky. Skúste naše osviežujúce frappé podľa receptu v úvode článku a dáte nám za pravdu!
Zdroj foto: Tchibo, pexels.com/Anna Tarazevich, pixabay.com