Farba roka 2020: Klasická modrá

Farbou nadchádzajúceho roka 2020 podľa Pantone bude klasická modrá. Nadčasová modrá, ktorá sa podobá oblohe za súmraku, ktorá prináša pokoj a pohodu. Tento modrý odtieň tiež súvisí so sebapozorovaním a jasnosťou. Podľa odborníkov je táto farba elegantná vo svojej jednoduchosti, vyjadruje stálosť a sebavedomie a zlepšuje koncentráciu.

Farba označená ako Pantone 19-4052 má pripomínať oblohu za súmraku, má zdôrazňovať túžbu spoločnosti po spoľahlivom a stabilnom základe, na ktorý sa spoliehame pred vstupom do novej éry.

„Klasickú modrú vnímame ako upokojujúcu farbu, prináša nám pocit pokoja a vytvára útočisko,“ hovorí o klasickej modrej výkonná riaditeľka Pantone, Leatrice Eiseman.

Klasická modrá ako prvok pre zútulnenie minimalistického mestského interiéru.
Klasická modrá v útulnej ženskej spálni.

Klasická modrá u interiérových dizajnérov vyvolala pocit nostalgie. Modrá sa používa v interiérovom dizajne už od nepamäti. Pôsobí upokojujúco, luxusne, dotvára atmosféru domova a dokonca výborne ladí s prírodou a prírodnými materiálmi. Ako vniesť klasickú modrú do interiéru v roku 2020? Inšpirujte sa našim výberom v spolupráci so spoločnosťou Westwing.

Zdroj foto: Westwing.sk