Essentials: V kozmetickej taštičke Michaely Karakovej, modelky značky Guess

Na spoluprácu so svetovou značkou Guess ju oslovil sám Paul Marciano. Cez Instagram. Znie to neuveriteľne, ale presne tak sa Michaela Karaková stala tvárou značky, ktorá je stelesnením ženskosti a zvodnosti. A presne taká je aj nádherná Slovenka, z ktorej vyžaruje sexepíl a zároveň jemnosť a prirodzenosť.

Počas desiatich rokov v modelingu mala 26 ročná hnedovláska príležitosť nafotiť niekoľko svetových kampaní, vďaka čomu precestovala svet. Popri tom všetkom stihla vyštudovať vysokú školu so zameraním na médiá v Trnave, momentálne žije v Prahe. „Keďže som skrz modeling vyskúšala už veľa kozmetických značiek, v poslednej dobe venujem zvýšenú pozornosť tomu, čo dané produkty obsahujú. Mám veľmi pozitívny vzťah k svojej pleti a vlasom a tak sa im snažím dávať aj patričnú lásku. Rozmaznávam ich len tým najlepším. Používam najmä produkty s organickým zložením, ktoré neobsahujú ťažké kovy a syntetické látky.“ – prezrádza Michaela svoje tipy pre zdravé a krásne vlasy i pleť.

Moje TOP 5 beauty produkty práve teraz sú…

Keďže pracujem ako modelka, moja pleť sa často stretáva s rôznymi značkami a zloženiami make-upu. V poslednej dobe som si všimla, že je moja pleť veľmi citlivá na to, čo sa na ňu nanesie, preto som si začala dávať záležať na zložení. Siahla som po Kripa Radiant skin BB cream na odporúčanie mojej kamarátky Maťky, zakladateľky Lotos Beauty, ktorá sa mi stará o vlasy a má e-shop  len s tou naj prírodnou kozmetikou. Tento produkt má čisto prírodné zloženie a je to naozaj cítiť. Je ľahký, krásne zakryje nedokonalosti a vaša pokožka stále dýcha, nie je zaťažovaná. Vo výsledku je vždy moja pleť po nanesení tohto produktu krásne rozžiarená a svieža.

Samoopaľovaciu penu Eco By Sonya som objavila v obchode Ze země. Zaujala ma kvôli svojmu alternatívnemu zloženiu a tiež kvôli tomu, že prináša krásne prirodzené opálenie vždy,  keď to potrebujem. Presvedčila ma tým , že nezanecháva na tele fľaky a nemá taký ten zápach, s akým sa môžeme stretnúť pri samoopaľovacích krémoch obsahujúcich syntetické látky. Je skvelým pomocníkom pred foteniami, kedy potrebujem mať na počkanie opálenú pleť.

Rada svoju pleť rozmaznávam a Inlight BIO čokoládová maska je na to ako stvorená. Ďalšia značka, ktorá patrí medzi moje „topky“. Intenzívne vyživí a prináša mi prvú pomoc, keď je moja pleť unavená a bez farby. Vďaka nádhernej vôni čokolády je to neskutočný luxusný zážitok. Starostlivosť o moje vlasy a pleť je pre mňa rituál, na ktorý sa vždy teším a užívam si ho. Inlight je taktiež čisto prírodný.

Zinková mastička Dulcia natural je zázrak. Slovenská značka, ktorá prekvapila. Je mojou prvou pomocou, keď sa mi sem-tam vyhodí nejaká vyrážka, opar alebo iná nepríjemnosť. Je cenovo dostupná a veľmi účinná. Vrelo odporúčam.

Na voňavú krásku Magical Moringa od Lush som narazila minulý rok v Prahe. Keď som ju uvidela, resp. ucítila, musela som ju mať. Magical Morningu používam ako poklad pod make-up, má príjemnú voňavú konzistenciu, ktorá vyhladí a zjednotí pleť.

Musím dodať aj šiesty produkt, pretože balzam na pery Matarrania s klinčekom a škoricou chráni, zjemňuje a lieči popraskané pery, ktorými ja  často trpím… Zanecháva ich jemné a pružné s hrejivým dotykom škorice a klinčeka.

Naposledy som objavila a milujem…

Vlasovú kozmetiku Davines. Tato značka mi doslova zachránila vlasy. Vyskúšala som už množstvo značiek na vlasy, no po vyskúšaní Davinesu nechcem nič iné, som s ňou veľmi spokojná. Všetky produkty, ktoré od nich mám sú skvelé, ale keby som mala vybrať len niektoré z nich, tak to bude All in one milk, po ktorom sa vaše vlasy zmenia na nepoznanie. Ďalej by som odporučila Sea salt scrub, ktorý je vo forme peelingu, ale spĺňa úlohu šampónu. Po ňom sú moje vlasy nádherne objemné a čisté.

Každý deň si neviem predstaviť bez…

Bez môjho telového spreju Rose Jam od značky LUSH. Ja som človek, ktorý miluje čistú a voňavú pokožku. Rose Jam bola láska na prvý „ňuch.“

Môj obľúbený produkt, ktorý používam ako multilíčidlo je…

ZUII BIO krémový rozjasňovač Helene. Milujem ho. Skvelý pomocník ideálny na líčka, pery, aj oči.

V mojej skin care rutine nemôže chýbať… 

Snažím sa každý deň pred spaním vždy odlíčiť a ísť spať s čistou a hydratovanou pleťou. Odličujem sa čistiacou a odličovacou emulziou Matarrania. Po odlíčení nanesiem Matarrania pleťové tonikum – ružová voda 100% BIO, ktoré moju pleť upokojí, uvoľní, osvieži a obnoví jej hydratáciu. Ako posledný krok nanesiem Matarrania hydratačný krém na zmiešanú pleť, ktorý mi ju vyživí a hydratuje do hĺbky. Rituál opakujem aj ráno.

Make-up a vlasy na foto: Martina Kozliková/Lotos Beaty

Zdroj foto: Jája Žigraiová/Simplyphoto.cz, lotosbeauty.cz, archív značiek