Nosí sa: The Pouch od Bottega Veneta

Je beznádejne vypredaná. Najväčšie e-shopy Net-a-Porter a MyTheresa hlásia nulové skladové zásoby. Modelka Rosie Huntington-Whiteley vlastní (najmenej) dva farebné modely, každá druhá fashion bloggerka ju pyšne nosí pod pazuchou a Instagram praská vo švíkoch pod návalom štýlových fotografií, čo len potvrdzuje jej status ikonického kúsku. Hovoríme o novej kabelke The Pouch od talianskej značky Bottega Veneta

Nová IT bag. Vyrobená z tej najmäkšej luxusnej teľacej kože, s efektným nariasením a oversized dizajnom. Kabelka sa zaviera šikovným magnetickým systémom. Jej čisté a nekomplikované línie sú prísľubom nadčasového štýlu, ktorý sa nikdy neomrzí a časom len naberá na svojej výnimočnosti.

Šéfredaktorka magazínu TopFashion Barbora Franeková s kabelkou The Pouch v hnedej farbe.
Česká módna návrhárka a influencerka Ivana Mentlová s kabelkami The Pouch v hnedom a maslovom odtieni.

„Koža je extrémne mäkká a the Pouch má dokonalý tvar i veľkosť, čo sa hodí nielen na každý deň, ale aj na každú príležitosť. Každá cool žena ju bude vlastniť a budeme ju vídať celé leto,“ predpovedala prednedávnom riaditeľka nákupu e-shopu MyTheresa Tiffany Hsu pre magazín Who What Wear.

Old Céline is the new Bottega 

Kabelka The Pouch pochádza z tvorivej dielne 32-ročného módneho návrhára Daniela Leeho, niekdajšieho „protége“ favorizovanej Phoebe Philo, ktorá preslávila odevnú značku Céline (dnes už bez dĺžňa). Práve pod jej vedením nabral mladý Lee svieži a moderný rukopis, ktorý sa prejavuje v jeho chic a minimalistickom poňatí ženskej módy. 

The Pouch sa na móle objavila už v kolekcii na jar/leto 2019, ale svoje miesto na výslní si začala dobývať až neskôr. Jej absolútne čistá estetika a dokonalé tvarovanie si za krátky čas získala množstvo priaznivcov. Je totiž tak univerzálna, že ju bez problémov môžu nosiť aj odvážnejší muži. 

Predáva sa jednak v základných neutrálnych odtieňoch – maslová, čierna, camel, sivá alebo olivová. Milovníčky farieb sa nájdu v krvavočervenom odtieni, neónovej zelenej alebo tyrkysovej modrej. Samozrejme, nesmie chýbať ani tradičná technika pletenia kože, ktoré taliansku značku Bottega Veneta preslávilo po celom svete, tzv. intrecciato. Vždy sa pletie ručne a ovládajú ho len skutoční majstri – remeselníci. Kabelka dostala aj svoju „mini me“ s názvom the Pouch 20, odvodený od jej rozmerov. 

Nadčasový „clutch“ pre ženu veľkomesta  

Je úplne jedno, či nosíte radi tenisky, podpätky alebo platformy. Nezáleží na tom, či sa obliekate klasicky, športovo, extravagantne, žensky, nosíte romantické volány, alebo striktné obleky. The Pouch si vďaka svojmu absolútne neutrálnemu a minimalistickému dizajnu bude rozumieť s každým módnym štýlom. Farebná paleta kabeliek v nude odtieňoch skvelo doplní ležérny office look, naopak sýtejšie a výrazné farby si môžete zobrať k netradičnejším outfitom. 

Treba však povedať, že väčšinou Pouch vídať s letným oblekom a páskovými sandálkami. Kabelka je synonymom moderného street stylu a sadne si takmer s každým štýlom. Ktorú by ste si vybrali vy? 

Zdroj foto: bottegaveneta.com, pinterest.com, instagram.com

Viktória Vargová

redaktorka módy

"The joy of dressing is an art." John Galliano