Švédska špecialita, ktorú zvládnete pripraviť aj doma: Mäsové guličky so zemiakmi a omáčkou

Počas svojho nákupu sa pri výbere potravín zamerajte na ich pôvod v krajinách Európskej únie. Ideálne je, pokiaľ sa všetka poľnohospodárska produkcia môže spotrebovať pár diesiatok alebo maximálne stoviek kilometrov od miesta výroby. Akékoľvek prevážanie na veľké vzdialenosti navyše významne ovplyvňuje čerstvosť všetkých poľnohospodárkych a potravinárských produktov. 

S projektom Zrodené v EÚ a v spolupráci s kuchárom Petrom Cvanom ochutnáme tradičné pokrmy z rôznych kútov Európy. Zo severu na juh, zo západu na východ. Spoločne vyrazíme na ochutnávku do desiatich krajín a pripravíme si tradičné jedlá z kvalitních európskych surovín tak, ako ich varili nielen naše babičky, ale aj babičky v Česku, Taliansku, Belgicku, Francúzsku, Maďarsku, Švédsku, Grécku, Írsku, Portugalsku a na Malte. 

Počas siedmej zastávky s našou európskou kuchárkou sa vydáme na studený sever – do Švédska.

Köttbullar med potatismos / Mäsové guličky so zemiakmi a omáčkou (4 porcie)

Mäsové guličky 

Omáčka

Postup: 

Viac informácií na: www.zrodene.eu

Mohlo by sa Vám páčiť