Objavte perfektný grilovací systém so SEAR zónou a vaše grilovačky sa stanú legendárnymi. Spokojný je s ním aj najznámejší kuchár široko – ďaleko Zdeněk Pohlreich.
Grilovanie je viac, než len opekanie klobások. Je to vášeň, pri ktorej vzniká fantastické jedlo a nezabudnuteľné spomienky. Nezáleží na tom, či ste začiatočník alebo skúsený grilmajster, či sa pridŕžate klasických BBQ receptov alebo idete podľa svojej fantázie, ani či chystáte výdatný obed, ľahkú večeru, sladké maškrty alebo slané drobnosti. Grilovanie na griloch Weber posúva túto činnosť do nových dimenzií, v ktorých vznikajú šťavnaté steaky, voňavé grilované ryby a hydina, tak akurát prepečená zelenina a neodolateľné dezerty z roštu. Pokiaľ ale chcete objaviť viac, pokiaľ chcete zájsť za hranice dosiaľ poznaných možností, pokiaľ oceňujete kvalitu a viete, že práve vy ste tí, kto si ju zaslúžia, vaše nároky uspokojí iba perfektný grilovací systém od Weberu – grily so SEAR zónou.
Čo je SEAR zóna?
Sú to tri blízko seba umiestnené horáky vytvárajúce zónu, ktorá sa ohrieva oveľa rýchlejšie, než iné oblasti, čím sa výrazne skracuje čas potrebný na zohriatie roštov. Spoznáte ju podľa malého červeného horáka. Plynové horáky s teplotou až 800 °C zohrievajú liatinový grilovací rošt na 420 °C a ten rovnomerne distribuuje teplo do pripravovaného pokrmu. „Pri veľmi vysokých teplotách sa mäso zbytočne vysušuje. Takto sa však rýchlo zatiahne a získa chrumkavú kôrku, pod ktorou sa skrývajú jemné vlákna šťavnatej svaloviny,“ vysvetľuje ambasádor grilov značky Weber Zdeněk Pohlreich, ktorého ani nemusíme predstavovať.
SEAR zónou disponujú grily Spirit SP-335 Premium GBS, Spirit EPX-325s GBS, Genesis II EX-335 GBS, Genesis II EP-335
Ako SEAR zóna funguje?
Grilovať začnete ako obvykle. So zatvoreným poklopom vyhrejete gril Genesis na cca 300 – 320 °C, čo trvá asi 15 minút, a vypnete horák mimo SEAR zóny. Zapálite SEAR zónu a dáte príležitosť jedlu, ktoré chcete grilovať či opekať. V závislosti od pripravovaného jedla opekajte každú stranu 1 až 4 minúty, potom presuňte suroviny do časti roštu s nižšou teplotou a dokončite proces grilovania. Dvorný kuchár grilov Weber odporúča aj opačný postup: skúste jedlo najprv pripraviť klasickým spôsobom a pred koncom ho presuňte do SEAR zóny. „Searingom dosiahnete zaujímavú textúru a chuťový kontrast, vďaka čomu je jedlo ešte delikátnejšie. Čím častejšie budete so SEAR zónou grilov Weber pracovať a experimentovať, tým viac neskutočne chutného jedla sebe a svojim hosťom pripravíte,“ dodáva Zdeněk Pohlreich.
Zdroj foto: Weber