Pražma s kapunati

Počas svojho nákupu sa pri výbere potravín zamerajte na ich pôvod v krajinách Európskej únie. Ideálne je, pokiaľ sa všetka poľnohospodárska produkcia môže spotrebovať pár diesiatok alebo maximálne stoviek kilometrov od miesta výroby. Akékoľvek prevážanie na veľké vzdialenosti navyše významne ovplyvňuje čerstvosť všetkých poľnohospodárkych a potravinárských produktov. 

S projektom Zrodené v EÚ a v spolupráci s kuchárom Petrom Cvanom ochutnáme tradičné pokrmy z rôznych kútov Európy. Zo severu na juh, zo západu na východ. Spoločne vyrazíme na ochutnávku do desiatich krajín a pripravíme si tradičné jedlá z kvalitních európskych surovín tak, ako ich varili nielen naše babičky, ale aj babičky v Česku, Taliansku, Belgicku, Francúzsku, Maďarsku, Švédsku, Grécku, Írsku, Portugalsku a na Malte. 

Šiasta zastávka bude do krajiny, ktorá je predovšetkým v lete obľúbenou destináciou – Malta. 

Pražma s kapunati

Irgad bil kapuati / Pražma s kapunati (tradičná zeleninová príloha) 2 porcie 

Postup: 

Vo voľnom čase si pripravíme tradičnú maltskú zeleninovú prílohu kapunati. 

Postup: 

Viac informácií na www.zrodene.eu

Zdroj foto: Zrodené v EÚ

Mohlo by sa Vám páčiť