Nový CS collab: Seatbelt Bag x Česká síťovka

Mladá slovenská návrhárka Vivien Babicová spojila svoju kultovú IT kabelku Seatbelt bag s klasickou českou sieťovkou, aby vzniklo perfektne multifunkčné duo, ktoré navyše spĺňa všetky nároky na udržateľnosť. Ekologický produkt sa vyrába lokálne a má aj sociálny presah – sieťovky sa totiž vyrábajú v chránených dielňach. Čo by ste od modernej tašky potrebovali viac?

Kabelka inšpirovaná spomienkami 

Určite ste ju už niekde videli. Prinajmenšom na Instagrame či na módnych prehliadkach, kde ju nosia na všetky možné spôsoby nielen celebrity, ale aj influenceri a množstvo osobností z česko-slovenskej fashion komunity. Seatbelt bag od Vivien Babicovej nie je len tak obyčajná kabelka. Jej najväčšou výhodou je, že na jej klope nájdete karabínky, na ktoré si môžete zavesiť čokoľvek chcete. Kabelku môžete ľubovoľne kombinovať, napájať na reťaze, opasky, popruhy, nosiť ju ako crossbody, belt bag alebo hoci aj na krku – jej styling je vždy plne v rukách majiteľky. Návrhárku pri jej tvorbe inšpirovala stará fotografia jej rodičov s rozopnutými bezpečnostnými pásmi a kľúčenkou, ktorú nosila jej babička.

Prvý prototyp kabelky uzrel svetlo sveta v roku 2017, kedy bol súčasťou kolekcie „Parenthood“. V začiatkoch vyrábala Seatbelt bag návrhárka vlastnoručne, ale ako sa začali objednávky kopiť, prenechala tvorbu profesionálnej firme. Babicová dlhodobo do svojej tvorby zapája lokálnych výrobcov a oroduje za podporu slovenských a českých odevných závodov, preto je najnovšia spolupráca so značkou Česká síťovka viac než prirodzená.

„Praktické combo, ktoré prináša trend roku 2020: set tašiek, ktoré sú tu na dlho, sú variabilné, majú ekologický i sociálny presah a navyše vynikajú autorským lokálnym dizajnom.“ 

Symbióza dvoch brandov 

„Českú síťovku som oslovila sama, pretože jej pružnú bavlnenú sieťovku používam dennodenne a už dosť dlhý čas. Vždy do nej napracem všetko, čo sa mi nezmestí do mojej Seatbelt bag. Pri tomto‚ testovaní som si uvedomila, že je to geniálne funkčná taška. Navyše s dlhoročnou tradíciou a vyrobená v Čechách. Vedela som, že naše dva produkty sa navzájom potrebujú a budú sa skvele dopĺňať. Karolína, ktorá stojí za značkou Česká síťovka, bola našťastie od prvého momentu nadšená. Spolupráce by mali byť hlavne obojstranne prospešné a ideálne by mali spájať značky pozerajúce sa tým istým smerom,“ popisuje návrhárka pre Elisette.

V súvislosti s lokálnou módou sme sa Vivien tiež opýtali, ako celú scénu vníma ona sama: „Ťažko sa mi to posudzuje, pretože sa obklopujem ľuďmi, pre ktorých je prirodzené vyzdvihovať domácu módu, domáci dizajn, ale aj kozmetiku, potraviny a výrobcov celkovo. A to je pre mňa krásne, je to dôvod prečo to robím, dáva mi to zmysel. Lenže vždy po vykročení zo svojej bubliny narazím na ľudí, ktorých to nezaujíma a neriešia hlbší dopad svojich rozhodnutí. Hoci je slovenská textilná výroba v naozaj zlých podmienkach, z čoho mám po každej návšteve dosť ťažké myšlienky, vôbec nie som skeptická. Slovensko aj Česko má mnoho progresívne zmýšľajúcich ľudí, ktorí inšpirujú ostatných a vytvárajú podmienky pre fungovanie poctivých lokálnych značiek. O tých a s tými by sme sa mali baviť.“ Amen.

Štýlová multifunkčnosť

Tak ako sa jedna z najpredávanejších kabeliek tohto roka Multi Pochette od Louis Vuitton stala hitom práve kvôli svojej variabilite, tak sa mini verzia Seatbelt bag v spojení s Českou síťovkou stáva univerzálnou „dvojtaškou“ na každý deň. Nemusíte so sebou vláčiť žiadne igelitky či tote bags. Všetko dôležité vložíte do kabelky a objemnejšie veci ako knihu či potraviny s prehľadom unesie elastická sieťovka, ktorá prešla ľahším redizajnom a dostala koženú rúčku pre dlhšiu trvácnosť.

„Vo svojej tvorbe hľadám predovšetkým funkčnosť. Zatiaľ sa mi – najmä pri dizajne doplnkov – vždy osvedčila. Chcem prinášať kúsky, ktoré si ľudia zamilujú na prvý pohľad a okamžite obľúbia pri prvom nosení. Chcem, aby dizajn slúžil. Samotná Seatbelt bag je taká skladačka a neustále uvažujem nad tým, ako rozšíriť jej funkcie a pridať nové možnosti.“

Vivien Babicová 

Sustanaible, eko a lokálne 

Pre obe značky je na prvom mieste kvalitná výroba. Bavlnená sieťová taška s prímesou spandexu je ručne farbená certifikovanými farbami. Seatbelt bag je produktom lokálneho dizajnu i výroby, ktorú obstaráva česká továreň s použitím kvalitnej talianskej usne a hotových komponentov. Vyberať si môžete zo šiestich farebných variantov, alebo ich medzi sebou kombinovať. Zvlášť si môžete dokúpiť rôzne popruhy na samotnú kabelku, aby ste ju mohli nosiť aj ako cross body. Variabilita tohto setu je nekonečná a záleží len na vašej kreativite, čo z nej vytvoríte.

Tašky kúpite v e-shope priamo u návrhárky.

Zdroj foto: Netty Studio@vivienbabicova@barborakubi

Mohlo by sa Vám páčiť