Máte laktózovú intoleranciu? Vďaka Hollandii sa už viac nemusíte obmedzovať

Máte v rodine niekoho, kto trpí laktózovou intoleranciou, ale zároveň miluje sviežu chuť ovocných jogurtov? Už sa nemusí obmedzovať. Česká mliekareň Hollandia totiž vyrába bezlaktózové jogurty, ktoré sú lepšie stráviteľné, obsahujú prospečné BiFi baktérie a naviac v nich nenájdete žiadne umelé arómy, farbivá a ani konzervanty. V chladiacich boxoch na vás čakajú krémové bezlaktózové jogurty v bielej verzii a v dvoch najobľúbenejších príchutiach – jahoda a čučoriedka. 

Laktózová intolerancia znamená schopnost alebo zníženú schopnost tráviť mliečny cukor. Na vine je nedostatok enzýmu nazývaného laktáza, ktorý dokáže laktózu rozštiepiť na dva jednoduché cukry. Neznášanlivosť laktózy sa prejavuje napríklad nadúvaním, plynatosťou, kŕčmi, hnačkou, zvracaním a pod. Postihuje približne 10-20% populácie. Každého zasiahne v rôznej miere. To znamená, že niekto má problém iba s mliekom, ale ostatné mliečne výrobky strávi pomerne dobre, iný nemôže konzumovať takmer žiadne produkty z mlieka, aby neriskoval vyššie zmienené nepríjemné symptómy. 

Pretože by ale mali mliečné výrobky vďaka svojim benefitom predstavovať jeden z piliérov našej stravy, rozhodli sa v mliekarni Hollandia začať vyrábať bezlaktózové jogurty. Vďaka tomu si ich môžu dopriať aj ľudia s laktózovou intoleranciou. 

Čo  nájdete v krémových bezlaktózových jogurtoch Hollandia? 

Kvalitné mlieko z preverených fariem, vybrané voňavé plody (jahody alebo čučoriedky) a prospešné baktérie BiFi. 

Ako sa upravil obsah mliečneho cukru teda laktózy? 

Pomocou špeciálne vyvinutého enzýmu. Ten dokáže behom procesu fermentácie rozložiť zle stráviteľnú laktózu na ľahko stráviteľnú glukózu a galaktózu. Pokiaľ by ste vyskúšali dva jogurty, kedy jeden z nich bude bez laktózy a druhý s ňou, nedokážete určiť, ktorý je ktorý. 

Viac na www.hollandia.sk