Štýlové osvieženie: Domáca jahodovo-jogurtová zmrzlina

Nájsť počas týchto horúcich letných dní osvieženie začína pripomínať skutočné hľadanie oázy v púšti. Či už vysoké teploty prekonávate v rozpálených uliciach mesta alebo na vidieku, určite oceníte chutné domáce osvieženie v podobe jahodovo-jogurtovej zmrzliny, ktorú hravo zvládnete a pochutí si celá rodina.

Na prípravu budete potrebovať:

  • 700 g jahôd
  • 200 g medu
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička agar agaru
  • vanilka
  • 170 g mlieka
  • 400 g bieleho jogurtu Farmár od Hollandia
  • 100 g smotany na šľahanie

Ako postupovať?

Jahody dáme do mixéra a rozmixujeme ich na pyré. Dáme zachladiť.

Med, cukor, semienka vanilky a asi 1 lyžicu vody dáme do hrnca s hrubým dnom a privedieme k varu. Hneď vypneme oheň a cukor ešte chvíľu miešame aby sa rozpustil v teplom mede. Keď sirup trochu vychladne pridáme agar agar a zamiešame. Necháme vychladnúť.

Sirup nalejeme do jahodového pyré, pridáme jogurt, mlieko a smotanu.

Celú zmes na zmrzlinu dáme najlepšie na noc do chladničky. Na druhý deň zmes nalejeme do stroja na zmrzlinu a miešame asi hodinu, následne dáme zamraziť na niekoľko hodín do mrazničky.  Ak aj nemáte stroj, stačí dať zmrzlinu do nádoby vhodnej na mrazenie a počas mrazenia zmrzlinu každú pol hodinu premiešať. Skúste aspoň 6-krát.

Recept pre vás pripravila Natália Jablonková z Koláčovne. Pre viac skvelých inšpirácií ju sledujte aj na Instagrame.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close