V hlavnej úlohe: Natália Frgelcová – Bikinies

Módu neštudovala, úspešná bola ako make-up artistka, no dnes ju poznáte najmä ako majiteľku a dizajnérku značky Bikinies. O tom, ako Natália Frgelcová premenila svoj sen o luxusnej značke plaviek na realitu, nám už porozprávala talentovaná Slovenka sama.

V hlavnej úlohe - Natália Frgelcová - Bikinies
Miesto: Spa Aphrodite, Modelka: Jeanette Borhyová, Fotografka: Lucia Cabajová

Odevný dizajn si neštudovala a posledné roky popri štúdiu si pracovala ako make-up artistka. Ako sa zrodil nápad založiť vlastnú odevnú značku a rovno značku plaviek?

Máš pravdu, odevný dizajn som neštudovala, no nebol mi nikdy od srdca ďaleko. Študovala som kozmetiku a vizáž. Ja osobne som nikdy nemala blízko k matematike alebo fyzike, vždy ma zaujímali skôr kreatívne predmety, kde sa môžem realizovať. Čo sa týka módy, tak k tej som mala blízko odjakživa. Veľmi rada som sa parádila a fintila, asi ako každá „slečna“. Ako som stárla, objavili moje prvé  módne „úchylky“ a tými boli práve plavky a topánky. Vždy som sa snažila zohnať si niečo iné – čo nemal každý. Páčili sa mi veci, ktoré boli iné a originálne. A v tom celom spočíva aj moje Bikinies. Čo sa týka úplného začiatku, počas vysokej školy som vycestovala s priateľom do zahraničia, kde sme určitý čas aj žili.  Tam som si všimla mnoho domácich značiek, ktoré robili naozaj originálne kúsky, konkrétne plavky. Boli to kúsky, ktoré človek len tak nezoženie  a vtedy som si povedala, že to práve u nás chýba. Možno si každý človek povie, že už tu máme dosť oblečenia, dosť obchodov a podobne – čo je pravda, ale otázka je akých? Podľa môjho názoru je ich tu dosť zahraničných, ale nie dostatok našich slovenských. Myslím si, že na Slovensku máme neskutočne mnoho šikovných mladých ľudí, ktorých móda baví a chcú práve to naše slovenské pozdvihnúť a ukázať ľudom, že aj my máme kvalitné výrobky – a nemusia byť dovážané z krajín tretieho sveta, kde reálne robotníci za to dostanú nič. Takto tiež môžeme dať prácu aj niekomu inému.

A vlastne na tomto celom sú postavené aj Bikinies. Chcela som a aj  teda  chcem vytvoriť značku dámskych plaviek, ktorá bude naša slovenská, celá výroba bude od A po Z prebiehať u nás na Slovensku. Tak, aby boli plavky ručne šité šikovnými krajčírkami v top kvalite a v neposlednom rade, aby išlo limitované edície.

V hlavnej úlohe - Natália Frgelcová - Bikinies
Miesto: Caffe Marina Hamuliakovo, Modelka: Jeanette Borhyová, Fotograf: Adam Suchánek, Make-up: Dominika Drums

Bikinies sú exkluzívne najmä malými kolekciami, ktoré pravidelne predstavuješ, prečo si sa rozhodla práve pre tieto pravidelné mini kolekcie?

Áno, Bikinies sú exkluzívne práve pre ich jedinečnosť a to chcem, aby ľudia vnímali ako pridanú hodnotu. Malé kolekcie, ktoré som toto leto každý mesiac predstavila sú jedinečné v tom, že sú šité len v určitých množstvách, ktoré som ochotná vyrobiť z daného modelu – aby ich nebolo veľa, práve naopak, aby sa každá žena cítila v Bikinies výnimočne.

Kvalita je pre Teba prvoradá, odráža sa to aj na produktoch. Na čom si dávaš záležať najviac?

Kvalita je u mňa na prvom mieste a na tom sú Bikinies aj postavené. Pre mňa bolo najťažšie zohnať veľmi kvalitný materiál, ktorý by bol plne funkčný, ale aj farebne, či dizajnovo nadčasový. Napokon po dlhom skúšaní a hľadaní sa mi podarilo zohnať materiál, ktorý je najkvalitnejší na trhu. V druhom rade je to určite samotné šitie, ktoré tým, že plavočky sú ručne vyrábané, je oveľa namáhavejšie a zdĺhavejšie. Našťastie mám okolo sebe veľmi šikovných ľudí, za ktorých som veľmi vďačná. V neposlednom rade sú to moje dizajny, ktoré si všetky sama navrhujem a kreslím. Rovnako aj detaily, ktorými chcem dať Bikinies luxusný akcent. Ide napríklad o vlastné zapínania, kovové logá, ktoré si sama našívam na každý jeden kus plaviek a podobne.

Veľmi by som sa chcela zamerať aj na ženy, ktoré majú problém s plavkami a ich výberom veľkosti. Bikinies šijeme aj na mieru, kde mi vlastne zákazníčka podľa návodu pošle jej miery, vyberie si farbu z nášho vzorkovníku a mi jej ušijeme Bikinies presne na ňu. A hlavne, má plavky, ktoré nikto iný nemá. Z toho mám veľkú radosť, pretože mnoho žien mi práve píše, či vieme ušiť plavočky aj na väčšie veľkosti a ja s radosťou vždy odpovedám „Áno, sme tu pre Vás!“.

V hlavnej úlohe - Natália Frgelcová - Bikinies
Miesto: Caffe Marina Hamuliakovo, Modelka: Gabriela Zemančíková, Fotografka: Adam Suchánek, Make-up: Dominika Drums

Bikinies majú za sebou prvú sezónu, ako ju hodnotíš?

Som nesmierne šťastná, pretože je to taký môj malý-veľký sen, ktorý sa po 3 rokoch zrealizoval a veľmi ma to napĺňa. Je to úžasný pocit, keď mi píšu spokojné zákazníčky, ktoré sú z Bikinies nadšené. A aj práve preto je táto prvá sezóna pre mňa jedinečná, takže ju určite hodnotím na 1 s troma hviezdičkami.

Čo si sa za túto prvú sezónu naučila? Naplnili sa Tvoje očakávania?

Moja prvá sezóna ma naučila veľmi mnoho vecí, čo sa ani hádam nedá zhrnúť do jednej vety. Ale také moje najväčšie očakávanie, respektíve plán, bolo to, aby som sa dostala s Bikinies do povedomia ľudí. Aby Bikinies ľudia spoznali ako mladú slovenskú značku, ktorá je kvalitná a jedinečná. Pocit mám úžasný – moje očakávania boli nielenže naplnené, ale priam prekročené.

V hlavnej úlohe - Natália Frgelcová - Bikinies
Miesto: Caffe Marina Hamuliakovo, Modelka: Jeanette Borhyová, Fotograf: Adam Suchánek, Make-up: Dominika Drums

Bikinies si už dnes spájame so zvučnými menami a krásnymi tvárami. Podľa čoho vyberáš ľudí, s ktorými spolupracuješ?

Tak to sa veľmi teším, že si práve Bikinies spájate so zvučnými menami a krásnymi tvárami. Neviem, či by som to nazvala mojím hlavným kritériom, ale snažím sa hľadať prirodzenosť a prirodzenú krásu, ktorá má zo ženy vyžarovať z vnútra na vonok. A všetci predsa vieme, že slovensky sú najkrajšie ženy na svete! Za mňa neskutočná vďaka patrí Jeanette Borhy, ktorá je pri Bikinies od ich prvých fotiek a pokiaľ ju človek aspoň raz videl a počul vie, že je úžasná. Je pre mňa veľkou inšpiráciou takisto ako  aj Gabrielka Zemančíková, Tinuš Eliášová či Natálka Glosíková, ktorým patrí moje veľké ďakujem!

Čo sa týka spoluprác, snažím sa vždy nájsť niekoho, kto je hlavne stotožnený s Bikinies a páči sa mu môj projekt, čo je pre mňa podstatné najviac. Aj čo sa týka priestorov, kde sa Biknies fotia,  snažím sa vyberať, aby boli v niečom iné – nič bežné.  Prvá kampaň Bikinies bola fotená v prekásnych priestoroch Spa Aphrodite v Rajeckých Tepliciach, kde Lucka Cabajová podľa mňa presne vystihla predstavenie značky. Druhé fotenie Bikinies bolo v priestoroch Marina Cafe v Hamuliakove a v hlavnej úlohe úplný profesionál Adam Suchánek, ktorý keď mi poslal hotové fotky, ani nedýchala!  Bikinies má jednoducho úžasný tím!

Miesto: Caffe Marina Hamuliakovo, Modelka: Gabriela Zemančíková, Fotografka: Adam Suchánek, Make-up: Dominika Drums

Ako vyzerá ideálna žena, ktorá Bikinies nosí?

Ideálna žena pre Bikinies? Je to každá jedna žena na svete. Podľa môjho názoru každá žena je krásna a to vtedy, pokiaľ je sama so sebou spokojná, šťastná a to bez akéhokoľvek rozdielu. No a keď chce byť ešte viac výnimočná a cítiť sa na pláži luxusne, určite by mala siahnuť práve po Bikinies, ktoré jej tento pocit doprajú.

Natália, či Paulína. Bikinies majú svoje mená, podľa čoho ich vyberáš?

Áno, každé jedny Bikineis majú svoje meno – Slovenské meno, ktoré sme sa rozhodli dávať. Napríklad model Natália vznikol ako úplne prvý, ktorý nám vyšiel tip-top a práve preto sme ho pomenovali po mne. Každý model mi niečo symbolizuje a preto, keď ich už šijeme, dávame im slovenské mená, ktoré sú prideľované inštinktívne. Dokonca niektoré kúsky, ktoré sú mojimi srdcovkami, tie pomenúvam po mojich blízkych.

V hlavnej úlohe - Natália Frgelcová - Bikinies
Miesto: Spa Aphrodite, Modelka: Tina Eliášová, Fotografka: Lucia Cabajová

Môžeme sa na nové modely Bikinies tešiť aj počas chladných mesiacov?

Čo sa týka zimnej sezóny, tú chcem venovať hlavne príprave novej kolekcii a skúšaniu nových modelov, aby sme všetko pred letom krásne stihli. Bikinies sa budú predávať celoročne a vlastne moje mini kolekcie budú vždy do vypredania, či je zima, či leto.  V pláne mám určite niečo predstaviť aj na jeseň alebo v zime.

Čo s Bikinies pripravuješ a aká je Tvoja vízia?

S Bikinies toho pripravujem veľa. V hlave mám asi milión nápadov a úprimne ani neviem, s čím skôr začať. Ale ďalšia sezóna, a to vám viem všetkým zaručiť, bude naozaj jedinečná.  Máte sa na čo tešiť!

V neposlednom rade moja najväčšia vďaka patrí mojej rodine a môjmu priateľovi Markovi, ktorí jediní vedeli čo chystám (pre ostatných to bolo tajomstvom) a celý čas stáli pri mne, podporovali ma a pomáhali mi so všetkým ĎAKUJEM VÁM.

Sledujte Bikinies aj na Instagrame, aby vám neunikla žiadna kolekcia!