3 dôležité veci, ktoré vaša pleť potrebuje najmä v letnom období!

V období letných horúčav, dostáva pleť naozaj zabrať. Mali by ste sa jej preto obzvlášť venovať a dopriať jej dostatočnú starostlivosť.  Pleť treba v lete nielen správne čistiť, ale tiež dôkladne chrániť pred slnkom. V článku sa tiež dozviete aký make-up je v období horúčav pre slnkom namáhanú pokožku najvhodnejší.

Doprajte jej detox

Obľúbené obdobie očisty pleti je jar, ale ak ste ju nestihli, nezúfajte a doprajte svojej pleti letný detox. Čistenie pleti je pre jej zdravie a krásu nesmierne dôležité. Samozrejmosťou je používanie vhodného odličovača, pleťovej vody alebo mlieka. No v rámci čistenia pleti je potrebné z času na čas siahnuť  po peelingu či celotvárovej pleťovej maske. Nielenže čistia skutočne do hĺbky, ale navyše si po aplikácii, počas pôsobenia masky užijete svoj štvrťhodinkový relax. V lete siahnite napríklad po maske s prírodnými ílmi, ktorá rozšírené póry sťahuje, čistí ich a zmatňuje mastnú pleť. Ak potrebujete pleť prečistiť hĺbkovo využite pleťový peeling.  Peeling  nielen účinne redukuje nedokonalosti pleti, ale tiež obnovuje prirodzenú rovnováhu a sviežosť pokožky. Okrem toho zabraňuje aj tvorbe čiernych bodiek a vzniku nových nedokonalosti pleti. Ak je vaša pleť citlivejšia, máte na výber z viacerých druhov takzvaných enzymatických peelingov, ktoré pôsobia viac upokojujúco na podráždenia pokožky a redukujú aj jej povrhovú napätosť.

Hĺkovo čistiaci peelingový krém – Ziaja | Hĺbkovo čistiaca maska – Omorovicza, predáva BeautySecret

Chráňte ju pred slnkom

Letné slniečko síce organizmus podnecuje k produkcii vitamínu D, ale môže nám aj riadne uškodiť. UVA  lúče majú veľký podiel na predčasnom starnutí kože, vzniku pigmentových škvŕn, vrások a zhrubnutia pleti. S UVB žiarením je to ešte horšie, pretože patrí medzi hlavné príčiny vzniku rakoviny kože. Preto je správna voľba opaľovacích produktov nesmierne dôležitá. Opaľovacie krémy s minerálnymi filtrami sú z hľadiska nezávadnosti pre zdravie rozhodne vhodnejšie ako krémy s chemickými filtrami. Minerálne filtre pôsobia iba na povrchu kože odkiaľ odrážajú UV žiarenie, nealergizujú a sú vhodné aj na pokožku veľmi malých detí a tú s atopickým ekzémom. Okrem minerálnych filtrov by mal váš opaľovací krém obsahovať látky, ktoré regenerujú, hydratujú, vyživujú a ochraňujú pokožku. Tým zabraňujú negatívnym účinkom ako je starnutie pleti, tvorba vrások, či vysušovanie pleti. Takže či už zo zdravotných, alebo kozmetických dôvodod by ste nemali opúšťať domov bez aplikácie kvalitného opaľovacieho produktu s dostatočne vysokým SPF faktorom. 

Prípravky na opaľovanie – Butterbean Organics, predáva Biorganica

Nechajte ju dýchať

Počas horúcich letných dní musí pleť dýchať. Mali by sme preto voliť ľahký a vzdušný mejkap. V  horúčavách pracujú potné a mazové žľazy v pokožke intenzívnejšie ako obvykle. Ich základnou funkciou je ochladzovanie tela, aby nedošlo k prehriatiu organizmu. Ak sa totiž pleť dusí pod hrubou vrstvou mejkapu, póry sa upchávajú, tvár sa nadmerne potí a vznikajú začervenané, lesklé zóny a mejkap je zničený.

Dôležitými vlastnosťami letného mejkapu sú preto ľahkosť a priedušnosť. Len tak dosiahnete svieži vzhľad vašej pleti.  Ľahké, vzdušné mejkapy, tónované denné krémy a BB krémy sú tou správnou letnou voľbou. Leto je tiež výborné obdobie na vyskúšanie prírodných make upov. Výborné sú napríklad tekuté, či pudrové líčidla vyrobené z kvetov. Pleť nevysušujú, neucpávajú póry a pokožku vďaka svojmu zloženiu nechávajú voľne dýchyť. Napriek tomu však kryjú nedokonalosti tváre a maskujú nerovnosti a začervenanie, avšak bez toho aby pleť zaťažovali. Ideálne na horúce letné dni!

Make-up a púdre – Zuii Organic, predáva Biorganica

Galéria: biOrganica.cz, Ziaja, beautysecret.sk, rawpixel.com