Dovolenkový kozmetický kufrík: Tieto veci by vám nemali chýbať!

Konečne prišli tie najočakávanejšie mesiace, čas prázdnin a čo je hlavné – čas dovoleniek. Zatiaľ, čo niektorí z nás už majú svoju letnú dovolenku za sebou, iní ešte len odratúvajú posledné týždne či dni, kedy prepukne to vytúžené balenie. Pri balení mnohokrát nastáva problém, keď sa snažíme celý náš šatník zbaliť do jedného malého kufra. Nehovoriac o tom, že si potrebujeme zbaliť aj každodennú kozmetiku, bez ktorej sa nevieme na dovolenke zaobísť. Preto sme si pre vás pripravili praktický zoznam produktov, ktoré by mala obsahovať vaša dovolenková kozmetická taštička.

Ochranné produkty

Nikto z nás sa nechce vrátiť z dovolenky so suchou a spálenou pokožkou. Ak chcete, aby mala vaša pokožka po návrate ten krásny bronzový nádych a vyzerala sviežo a žiarivo, tak si v prvom rade do kozmetickej taštičky zbaľte kvalitné ochranné krémy s UV faktorom. Veľmi dôležitými sú aj produkty po opaľovaní, vo výbave by vám nemal chýbať krém na upokojenie pokožky v prípade, že sa spálite. V dnešnej dobe sú na trhu dostupné rôzne prírodné liečivé krémiky, ktoré pokožku dostatočné hydratujú,  práve v prípade nežiadúceho spálenia. Existujú taktiež takzvané záchranné produkty, teda krémy, gély a roll-ony, ktoré sú veľmi užitočné po uštipnutí hmyzom, či na preťažené svaly. V tomto prípade je veľmi užitočnou zložkou Aloe Vera, ktoré je známe pre svoje upokojujúce účinky.

Krém na opaľovanie na pery a znamienka, BB krém a mlieko predlžujúce efekt opálienia – Ziaja

Must-have pleťové produkty

Na dovolenku k moru si určite nechcete brať ťažký make-up a zbytočnú dekoratívnu kozmetiku. Nechajte svoju pleť dýchať a doprajte aj jej potrebný oddych. 

Pribaľte si do kufra radšej praktický BB krém, ktorý vyrovná tón vašej pleti a poskytne jej ochranu proti slnečnému žiareniu a dostatočnú hydratáciu. Určite tiež nezabudnite na osviežujúci pleťový sprej. V horúčave sa vám trocha schladenia bude hodiť! Pribaľte si aj ľahkú podkladovú bázu so zmatňujúcim efektom, aby ste boli krásna na všetkých fotkách. Samozrejme v kozmetickej taštičke nesmie chýbať ani vyživujúci balzam na pery. 

Chladivý sprej – Ziaja | Univerzálny krém Egyptian Magic – Beauty Secret | Podkladová báza pod make-up – Zuii, Biorganica

Nezabudnite na vašu korunu krásy

Vaše vlasy sa síce na slnku nespália, to však neznamená, že im slnenie neublíži. 

Intenzívne slnečné žiarenie spúšťa vo vlasoch oxidačné procesy, ktorých následkom je zosvetlenie a najmä oslabenie vlasu. Preto si nezabudnite zbaliť produkt s UV ochranou vo forme spreja alebo krému, ktorý si môžete na vlasy aplikovať hocikedy počas dňa. Ak si pri kúpaní namáčate aj vlasy, umývajte ich denne šetrným šampónom a následne ošetrite vhodným kondicionérom, aby sa vám počas dovolenky príliš nepoškodili.  Vlasy sa vám za to po dovolenke isto poďakujú.

Starostlivosť o vlasy počas opaľovania, balzam na ošetrenie vlasov po opaľovaní a parfum s UV ochranou na vlasy – všetko Sachajuan, Beauty Secret

Galéria: biOrganica.cz, Ziaja, beautysecret.sk, pinterest.com