V jednoduchosti je krása alebo ako nosiť minimalizmus

Móda je to, čo nás obklopuje už odmalička. Už v mladom veku skúšame mamine veci, skúšame si ich pred zrkadlami a predvádzame sa pred rodinnými príslušníkmi. V každej životnej etape ženy sa mení aj štýl, ktorý preferuje. Mladé dievčatá sa snažia upútať zvláštnymi kombináciami. Ženy okolo tridsiatky zase preferujú elegantný a minimalistický štýl.

V jednoduchosti je krása a uvedomili si to aj viacerí módni návrhári, napríklad taká Victoria Beckham. Ak sa stále hľadáte a neviete, aký štýl by vám pristal, rozhodne nezanevrite na minimalizmus.

Victoria Beckham

Elegantný minimalizmus

Ak pracujete v kancelárii, ste na vedúcej pozícii na úrade alebo ste konateľkou spoločnosti, máte presne stanovený dress-code, ktorého sa musíte v práci držať. Ak chcete vyzerať štýlovo, elegantne, do vášho šatníka si kupujte oblečenie, ktoré je elegantné a minimalistické. Nesmú chýbať jednofarebné (najlepšie tmavé) púzdrové blúzky,  elegantné blúzky a elegantné jednofarebné saká.   Ak vám vytváranie kombinácie robí problém, vyriešte to kúpou viacerých nohavicových kostýmov. 

Odporúčame predovšetkým čiernu púzdrovú sukňu, bielu elegantné blúzku s jemnými čipkami a elegantné dámske sako klasického prepracovaného strihu, ktoré vám vyformuje krivky.

Čo sa týka nohavicových kostýmov, uprednostňujte tmavomodrý, červený, béžový, svetloružový. Nižším dámam odporúčame predĺžené dámske saká, ktorý opticky predĺžia postavu.

Ležérny minimalizmus

Ak to váš zamestnávateľ a pozícia nevyžaduje, uprednostňujte ležérny minimalizmus. Prevládajú jednoduché minimalistické jednofarebné topy (krátke, dlhé, s trojštvrťovými rukávmi) s džínsami a s kvalitnými koženými opaskami alebo jednoduchými slim fit nohavicami. 

Čo sa týka obuvi, uprednostňujú sa módne členkové dámske tenisky.

Kombinácia topov a nohavíc, poprípade džínsov je kombinácia, ktorou nič nepokazíte. 

Zdroj foto: vogue.com, pinterest.com