Business look – štýl, ktorý zvýrazní ženskú krásu

Módny priemysel zažíva za posledné roky veľkú krízu. Mnohé ženy aj napriek udržateľnosti v módnom priemysle nakupujú každú chvíľu nové oblečenie, ktoré im bude visieť v skrini, pretože zistia, že sa im k ničomu nebude hodiť.

Každá žena má svoj vlastný štýl. Jeden štýl však všetky ženy spája. Ide o štýl, ktorý zvýrazňuje ženskú krásu, no zároveň má aj množstvo odporcov, ktorý si myslia opak.

Ak ale chcete byť štýlová, zvodná a zároveň elegantná, mali by ste preferovať business look.

Púzdrová midi sukňa

Základom business looku je púzdrová midi sukňa. Je štýlová, elegantná, skvele obopína boky a dokáže zvýrazniť ženské krivky. Ak máte postavu presýpacích hodín, tento štýl vám rozhodne pristane. 

Dôležité je, aby sa materiál nekrčil. Zistíte to tak, že si chytíte kúsok látky, rukami zovriete látku a následne pustíte. Ak látka vyzerá ako predtým, jedná sa o kvalitný materiál. Ak nie, pri každom používaní sa vám sukňa bude krčiť a budete vyzerať neupravene. 

Z farebných prevedení vyberajte predovšetkým neutrálne farby. Klasikou je svetlá sivá, tmavá sivá a čierna. V zime oceníte teplejšie tvídové sukne, ktoré dokonale skombinujete s teplým vlneným kabátom. Púzdrovú midi sukňu využijete aj na kongresoch, firemných poradách, či na eventoch, kedy budete súčasťou tímu, ktorý bude stáť za promo stánkom.

Ak nie ste sukňový typ, nahraďte púzdrové midi sukne štýlovými elegantnými kostýmovými nohavicami. Pri nohaviciach ale pozor na dĺžku. Nohavice si v prípade potreby dajte skrátiť profesionálom. Nohavice nesmú byť príliš dlhé, aby nezakrývali podpätky lodičiek.

Blúzky

Neutrálne, bez zbytočných vzorov, zo vzdušného materiálu – práve takéto blúzky by ste mali preferovať. Z elegantných blúzok si vyberajte štýlové elegantné blúzky s volánmi v jednej farbe, elegantné slim fit blúzky s golierom (pásikavé, bodkované, jednofarebné).

V šatníku by vám ale nemali chýbať elegantné blúzky v bielej farbe. Ľahko ich skombinujete s farebným sakom a veľkými talianskymi kabelkami.

Zdroj foto: pinterest.com