Sardínia: Karibik Stredomoria, ktorý si vás získa

Nájsť vhodnú dovolenkovú destináciu nie je problém. Častejšie je problém nájsť takú, ktorá by nás zaujala nielen krásnymi plážami, hotelmi, ale aj cenami. Ak stále neviete kam ísť na letnú dovolenku k moru, odporúčame vám Sardíniu. Sardínia patrí k drahším dovolenkovým destináciám. Ak sa sem ale dostanete, inú dovolenku už nebudete chcieť zažiť.

Kedy sem ísť?

Ak nie ste fanúšikmi vysokých teplôt, Sardínie sa báť nemusíte. Keďže ju obmýva Tyrhénske more na východe a Stredozemné na západe, nemusíte sa báť takých horúčav, aké by ste zažili napríklad v Egypte, či v Turecku. Sardínia je vhodná aj pre rodiny deťmi, preto ak sa chystáte na prvú dovolenku s deťmi, vyberte si dovolenku na Sardínii.

Odporúčame vám ísť sem práve v júni, v júli a potom až koncom augusta a začiatkom septembra. V auguste majú Taliani dovolenky a ak si chcete vychutnať súkromie na sardínskych plážach, odporúčame vám ísť sem vtedy, kedy je tu viac turistov ako domácich. Môže sa stať, že aj miestne butiky a obchodíky budú v auguste zatvorené. Napríklad v Ríme s tým počítať musíte.

V júni a v júli je more a vzduch príjemné, svieže, nie extrémne horúce.

Čím je Sardínia taká zaujímavá?

Sardínia vás najviac očarí krásnymi, nedotknutými plážami. Skaly na brehu sú obmývané vetrom a vodou a vytvárajú krásne útvary, ktoré môžete obdivovať. Takéto krásne skaly nájdete aj na výbežku Capo Testa na severozápade Sardínie.

Najkrajšou oblasťou Sardínie je nepochybne Costa Smeralda. Nachádza sa v blízkosti miest Olbia a San Teodoro. Je to krásna oblasť plná luxusných jácht, ktoré vlastnia významné celebrity. Voda má krásnu čistú modrú farbu, ktorú nikde inde v Európe nenájdete. Ak budete na Sardínii, určite si spravte aspoň výlet na Costa Smeraldu.

Ďalej odporúčame návštevu národného parku Golfo di Orosei, kde nájdete krásne pláže a zátoky. Na jednu z nich sa motorovým člnom nedostanete (Cala Goloritzé). Medzi najkrajšie pláže patria Cala Sisine, Cala Mariolu, Cala Luna. Na tieto pláže sa doplavíte loďou, alebo si spravíte pešiu turistiku. Nezabudnite si však zo sebou vziať aj uteráky.

Okrem týchto miest navštívte súostrovie La Maddalena, zo Santa Teresa Gallura si spravte výlet na Korziku, do mestečka Bonifacio a jednoznačne si choďte pozrieť nejaké nuragi. Sú to stavby, o ktorých sa nevie na čo slúžili, ale je veľká pravdepodobnosť, že na náboženské účely.

Odporúčame ešte park Bidderosa a Spiaggia Rosa, ktorú si budete môcť pozrieť iba z diaľky, pretože tu žijú vzácne druhy koralov, ktoré farbia piesok naružovo.

Zdroj foto: pinterest.com