Turecko: Exotický luxus na dosah

Kilometre piesočnatých pláží, krásna príroda, orientálne trhy aj zaslúžený oddych s nádychom Tisíc a jednej noci. Také je Turecko. Krajina však toho ponúka omnoho viac, čo môžete objaviť napríklad na letnej dovolenke.

Alanya

Pri plánovaní návštevy Turecka, najmä v lete, určite nezabudnite na mesto Alanya. Leží na pobreží Stredozemného mora na juhu Turecka. Je súčasťou Tureckej riviéry, nachádza sa pod krásnym pohorím Taurus. Od letiska v Antalyi, kam z Bratislavy lieta priama linka, je vzdialené asi dve hodiny jazdy. Alanya patrí k typickým destináciám pre dovolenku na pláži. Nájdete tu príjemne teplé more. Okolie mesta však ponúka množstvo príležitostí na výlety a zájazdy k prírodným, historickým a kultúrnym zaujímavostiam regiónu. 

Side

Starobilé mestečko bohaté na rímske pamiatky počnúc ohurujúcim koloseom sa nachádza iba hodinu cesty z Alanye a skutočne stojí za to. Očarí vás napríklad na večernej prechádzke, kedy má nezameniteľnú atmosféru nielen historické centrum, ale svoj pôvab má aj pre Turecko typický lokálny trh s korením, či lampami.

Zelený kaňon

A pokiaľ už budete v tejto oblasti, za návštevu stojí aj Zelený kaňon (Green Canyon), ktorý vás dostane nádhernou prírodou. Na toto krásne miesto budete však potrebovať jeden celý deň. Je tak ideálne na výlet, pričom tešiť sa môžete na výhliadkovú plavbu ľoďou, kúpanie a spoznávanie lokálnej kultúry.

Náš tip: Cestujte do Turecka s CK DAKA! Práve teraz si pre vás táto cestovná kancelária pripravila skvelý zájazd do tureckej Alanye, kde si môžete dopriať dostupný luxus.

Zdroj foto: ckdaka.sk, pinterest.com