Osviežujúce drinky: (Nielen) kávové nápoje, ktoré musíte poznať

Horúce letné dni si žiadajú niečo osviežujúce. Pokiaľ vás už nebaví klasika, vyberte si niečo netradičné. Namiesto ľadovej kávy, ako ju poznáte, si môžete v kaviarni objednať Cold brew, či Frostino. A pokiaľ si žiadate ovocie, dobrou voľbou bude napríklad aj smoothie.

Frostino

Ľahodný karamelový a orieškový viariant, ale aj nekávové Frostino jahoda vás dostanú svojou ľahodou chuťou a podielom ľadu, ktorý sa používa na ich prípravu. Nakoniec vás dostane obrovská porcia šľahačky, ktorá na Frostina patrí a tak vám nezostáva už nič iné, ako postupne ochutnať všetky v Costa Coffee.

Cold brew 

Tento výnimočný nápoj si posledné roky získal aj na Slovensku svojich fanúšikov. Čím je výnimočný a prečo stojí za to ochutnať ho? Keď sa pripravuje Cold brew neprechádza káva kávovarom ani sa nezalieva horúcou vodou. Cold brew je totiž káva máčaná za studena. Namiesto rozpúšťania v horúcej vode hrá hlavnú rolu dlhá doba lúhovania. Ako prebieha príprava Cold brew v Costa Coffee? Stredne namletú 100% kolumbijskú kávu v papierovom filtri vložia do veľkej nádoby s vodou a nechajú lúhovat celých dvadsať  hodín. Potom ju prefiltrujú a silný koncentrát vychladia. Myslíte si, že nespoznáte rozdiel v chuti oproti klasicky pripravenej káve? Určite spoznáte. Cold brew má nižšiu kyslosť a vyšší obsah kofeínu, čo sa prejavuje na jemnejšej a sladšej chuti.

Náš tip: Počas horúceho leta vyskúšajte aj ovocné varianty s jahodou alebo marakujou.

Ovocné smoothies 

Iba ovocie a ovocná šťava. Alebo vitamínov nie je nikdy dosť. Najmä keď dávate prednosť bezkoféinovým a osviežujúcim nápojom, smoothies sú správna voľba a v lete príjemná zmena pri dodržiavaní nesladeného pitného režimu, ktorý je tak dôležitý. V Costa Coffee si môžete vybrať z troch chutných varianov – jahodového, malinového a ananásovo-kokosového. 

Zdroj foto: costa-coffee.sk