Svadobná sezóna: Luxusná svadba – dekor, make-up a šaty

Ak snívate o luxusnej svadbe, ktorú si celkom určite vy aj vaši hostia zapamätajú navždy, čaká vás pomerne náročná úloha. Zorganizovať svadbu v duchu noblesy a elegancie predstavuje dômyselnú prácu s drahšími kúskami a exkluzívnym dekorom, kde každý prvok treba premyslieť do najmenšieho detailu.

Dekor

Okrem miesta, ktoré zohráva kľúčovú úlohu, správny výber doplnkov a dekorácií dokáže ovplyvniť samotný štýl svadby, jej atmosféru, náladu a celkový prepychový charakter. Svadba s nádychom luxusu si vyžaduje výrazný lesk a pôvab, a preto aj vy upriamte svoju pozornosť hlavne na ligotavé detaily v kombinácii s krištáľom. Pôsobivé akcenty v podobe hodvábneho prestierania, saténových stúh, starožitného riadu, brúseného skla a krištáľových lustrov vnesú do priestoru potrebnú dávku pompéznosti a postarajú sa o jedinečný slávnostný zážitok. Ten podčiarkne aj správny výber farieb. Svadbe v tomto štýle pristanú najmä žiarivé odlesky kovov, akými sú zlato alebo striebro, ktoré je veľmi vhodné skombinovať s bielou, smotanovou alebo jemnou krémovou. Myslite tiež na jedno zo základných pravidiel: Čím viac lesku, tým luxusnejší dojem. A o to predsa ide, nie?

foto: Westwing.sk

Make-up

Kľúčom k perfektnému svadobnému make-upu je nadčasovosť. Musíte mať na pamäti, že fotografie zo svadobného dňa vám tieto krásne okamihy budú pripomínať už navždy. Preto je lepšie vyhnúť sa príliš extravagantnému make-upu, aj účesu . Pri svadobnom make-upe je najlepšie dávať dôraz len na jednu vec – v prípade výrazného rúžu si zvoliť jemné líčenie očí a naopak. Umelé riasy sú skvelým pomocníkom pre zväčšenie a zvýraznenie očí, s ich dĺžkou a hustotou však opatrne. Zabúdať by ste pri svadobných prípravách nemali ani na manikúru, ktorá by mala byť skôr decentná a v neutrálnych farbách, no nevylučuje sa ani lak výraznejšej farby. Elegantne a luxusne pôsobia vlasy vyčesané do nízkeho alebo vysokého drdolu. Vyššie vyčesané vlasy opticky predlžujú a zužujú tvár. Takto upravené vlasy vydržia celé hodiny a vy tak budete mať perfektný účes od začiatku svadby až do piatej rána.

Šaty a doplnky

Šaty na luxusnú, teda vznešenú a elegantnú svadbu by mali byť rovnaké. Výborne vyzerajú tradičné krajkové šaty, ale aj minimalistické saténové. Tie možno doplniť výraznejšími doplnkami, napríklad zaujímavými dizajnérskymi náušnicami. Čo je ale pri tomto type svadby zásadné, sú topánky na podpätku. Ako „niečo modré“ môžete zvoliť napríklad tie preslávené od Manola Blahnika.

Foto: Natália Jablonková

Make-up: Paulína Kubovičová

Styling: Elisette, šaty H&M

Kvety: Kvety Sophia Trnava

Modelka: Linda Horváthová

Pripravili: Michaela Labodiová, Paulína Kubovičová a Betty Molnárová

Zdroj foto: westwing.sk, Natália Jablonková pre kvetysophia.sk