V kaviarni: 3 tipy, ako byť eko

Ekológia nie je trend – je to nielen aktuálna, ale dlhodobá potreba správať sa k našej planéte tak, ako by ste na nej plánovali zostať večne. Myslite na seba, myslite na ďalšie generácie a myslite na svet bez zbytočného odpadu. Presne tak, ako to robí aj kaviarenská sieť Costa Coffee po celom svete. Čo nás učí?

1. Už len zo svojho

Aj keď sú Costa Coffee poháre na kávu recyklovatelné, na Slovensku sa kombinácia papiera a plastovej fólie ešte nerecykluje. Reťazec Costa Coffee sa rozhodol výrazne obmedziť jednorázové riady v kaviarňach. Skrátka v Costa Coffee vás čaká menej plastu, viac skla. Alebo ešte lepšie – káva do vlastného. Choďte si do kaviarní pre kávu s vlastním termohrnčekom! Baristi vám do neho radi pripravia vybranú kávu. Jedinou podmienkou je, abyaby bol čisto umytý. Držitelia vernostnej karty dostanú dokonca odmenu navyše – dvojnásobný kredit vo forme Coffee korún, za ktorý si čoskoro vychutnajú kávu zadarmo. 

2. Nie pre plastové slamky

Plastové slamky v reťazci Costa Coffee už nenájdete. Sú nahradené alternatívnymi, ktoré sú priateľské k prírode. Bielo-červené slamky sú recyklovatelné a kompostovatelné, Každý ušetrený plast sa totiž počíta.

3. Káva pre kvety!?

Áno! Z vybraných kaviarní Costa Coffee v Čechách si dokonca môžete odniesť taštičku kávového sósu zdarma a tú použiť ako kvalitné hnojivo z Kolumbie, Peru, či iných kútov sveta pre vaše kvety. Pre túto kávovú usadeninu na ďalšiu spotrebu sa môžete zastaviť opakovane, v kaviarňach sa mesačne spotrebuje až 6,5 tony kávy!

Zdroj foto: Instagram Costa Coffee