Rozdiel medzi prírodnou a bio kozmetikou. Ktorú si vybrať?

Prírodná a bio kozmetika oprávnene predstavujú v posledných rokoch veľký trend. Ide o kozmetiku vyrobenú z prírodných látok a s veľkým množstvom vitamínov, hydratačných látok a antioxidantov, ktoré podporujú a stimulujú prirodzené funkcie našej pokožky. Ale aký je medzi týmito dvoma pojmami rozdiel?

Bez umelín

Mnoho ľudí sa domnieva, že naše telo je zanesené nevhodnou a nekvalitnou stravou a zabúda na to, že veľkým zdrojom toxínov je všeobecne prostredie, v ktorom sa nachádzame, ako aj prostriedky, ktoré používame. Medzi ne patrí aj kozmetika. Rôzne kozmetické prostriedky sú častým zdrojom toxínov v tele a nie nezanedbateľným, keďže ich dennodenne aplikujeme priamo na telo. Správnou voľbou a nutnou náhradou je teda kozmetika založená na prírodnej báze. Prírodná kozmetika je vyrábaná na báze prírodných surovín, využíva menej umelých chemických prísad, je pre našu pokožku lepšia a zdravotne bezpečná. Bio kozmetika obsahuje výhradne zložky z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva, ako sú napríklad silice kvetov a extrakty z bylín. Nenájdeme v nej žiadne toxíny, chemické častice alebo emulganty. Všetky zložky, ktoré takáto kozmetika obsahuje, podliehajú veľmi prísnej a dôkladnej kontrole. Tým pádom sa nemôže stať, že v nej objavíte škodlivé alebo nekvalitné prísady.

A v čom je teda rozdiel medzi bio a prírodnou kozmetikou?

Kvalita bio kozmetiky je potvrdzovaná rôznymi certifikátmi no s prírodnou kozmetikou je to tak, že je síce takisto vyrobená z prírodných zložiek,  môžu sa v nej objaviť aj syntetické látky. Prírodná kozmetika teda nie je certifikovaná. Napriek tomu je nezávadná a vhodná pre ženy s normálnou i citlivou pleťou, pre alergikov a všetkých, ktorí majú problémy s citlivou pokožkou.

Inlight a Zuii – https://www.biorganica.cz | Omorovicza a Rodin – https://www.beautysecret.sk

Informujte sa

Negatívom oboch kozmetík je jedine ich nákladnejší výrobný proces a s tým často spojená vyššia cena výrobku. Nahradiť syntetické konzervačné, emulgačné či aromatické prísady je časovo i finančne náročné. Tajomstvo pravej prírodnej a bio kozmetiky totiž nie je len v použitých surovinách, ale aj v spôsobe ich spracovania. Preto si vždy prečítajte čo nakupujete. Hľadajte logo poukazujúce na certifikovaný výrobok alebo informáciu o zložkách, ktoré sú použité vo výrobku.

Cieľom bio a prírodnej kozmetiky nie je rýchle vyriešenie konkrétneho kozmetického problému, ale snaha pomôcť pokožke k samo regenerácii. Trvá to síce dlhšie, ale výsledok je o to trvácnejší. Vaša pokožka sa Vám za to poďakuje.

Zdroj: Ziaja, biorganica.cz, beautysecret.sk