Taliansky dokumentarista Ottavio Rosati v Bratislave predstaví film Zakázaná móda

Taliansky dokumentarista, režisér a psychoanalytik Ottavio Rosati navštívi Bratislavu, aby divákom predstavil film Zakázaná móda – Roberto Capucci a budúcnosť „haute couture“. Slávnostné premietanie sa uskutoční 24. apríla o 18:00 v Kine Lumiére v hlavnom meste. Dokumentárny film pojednáva o geniálnom umelcovi Robertovi Capuccim, ktorý vyváža taliansku originalitu do celého sveta od New Yorku, Paríža, Pekingu, Berlína až do Moskvy.

Uznávaný psychoanalytik a režisér Ottavio Rosati poctí Bratislavu svojou návštevou, aby uviedol najnovší dokument z jeho dielne Zakázaná móda – Roberto Capucci a budúcnosť „haute couture“. S divákmi kina Lumiére sa podelí o skúsenosť, ktorá mu umožnila preniknúť do fascinujúceho sveta veľkej módy. Premietanie sa uskutoční 24. apríla o 18:00 pod záštitou Talianskeho kultúrneho inštitútu v Bratislave. Ani nie hodinová snímka rozpráva príbeh o módnom návrhárovi Robertovi Capuccim, ktorý je považovaný za jedného z najvýznamnejších módnych tvorcov 20. storočia.

Dokumentárny film Zakázaná móda – Roberto Capucci a budúcnosť „haute couture“  je sériou rozhovorov a prierezom významných podujatí k akým patria výstavy „Alla ricerca della regalità“        v turínskom kráľovskom paláci Venaria a „Roberto Capucci e i giovani“ v Palazzo Moraldo v Miláne. V snímke sa objavia aj archívne zábery z módnej prehliadky z roku 1985 v Armory v New Yorku a z nezabudnuteľnej výstavy v Teatro Farnese v Parme, ktorá mapovala kompletnú zbierku odevov         a skulptúr nadaného umelca. „Teší nás, že v spolupráci s Talianskym kultúrnym inštitútom môžeme privítať režiséra Ottavia Rosatiho v Bratislave. Vďaka jeho najnovšiemu filmu nahliadneme do života úžasného couturiera Roberta Capucciho, ktorý vo svojej tvorbe odmieta komerčné nastavenie módnych časopisov a prehliadok, pretože je presvedčený, že ten, kto je módny, je už staromódny,“  dodáva Zora Husarčíková, riaditeľka Fashion LIVE!.  

Premietanie sa uskutoční v taliančine so slovenskými titulkami.

Zdroj: FashionLIVE!, kino-lumiere.sk