KK Shoes: Kristína Kormúthová predstavuje výnimočnú art kolekciu

Keď známa moderátorka odbočila na cestu dizajnérky topánok, zožala obrovský úspech. Kristína Kormúthová pod značkou KK Shoes vyrába lokálne hravé tenisky na mieru, doplnené o vaše iniciály, čo ich robí jedinečnými. Na sezónu S/S 2019 si ale pripravila skutočný unikát – kolekciu inšpirovanú najvýznamnejšími umeleckými dielami. Čo bolo jej inšpiráciou a podľa čoho vyberala diela samotné? Dozviete sa v našom exkluzívnom rozhovore.

Pred niekoľkými dňami ste predstavili jedinečnú art kolekciu. Ako vznikla myšlienka preniesť umenie na tenisky? 

V prvom rade ďakujem, že ste ju nazvali jedinečnou. A ako vznikla myšlienka? Priznám sa, že keď sa ma niekto spätne spýta, ako vznikla myšlienka, nikdy neviem odpovedať. Ja sa s ňou často zobudím, zapíšem si ju na papier, nakreslím a potom odovzdám ďalej. Požiadam kompetentných, aby zhmotnili moje predstavy a myšlienky do konkrétnych tenisiek. Aj teraz pri novej kolekcii, pri limitke, sa to všetko stalo veľmi spontánne. Išla som do viedenského obchodu s látkami Komolka a našla som túto krásnu látku. Zamyslela som nad tým, čo by z nej vyzeralo najlepšie. Kúpila som ju a tak si hovorím, že by bolo super, ak by k šatám z nej boli aj rovnaké tenisky. Látku sme nafotili, grafik mi urobil jednotlivé dielce v dobrom rozlíšení a tenisky boli na svete! Moje nápady teda vznikajú veľmi spontánne. Tým, že ma netlačí čas, ani sezóna, nemusím nad nimi extra premýšlať. Nakoniec, aj celé toto podnikanie som založila skôr na takýchto inštinktoch.

Prečo ste sa rozhodli práve pre umelecké diela Rubensa a Van Gogha? 

Snažila som sa vybrať niečo, čo je ľuďom veľmi známe, čo mi je blízke. Z toho množstva známych umeleckých diel som sa snažila vybrať také, ktoré farebne lahodia môjmu oku a taktiež, aby lahodili aj ročnému obdobiu, ktoré máme pred sebou. Záležalo mi tak na tom, aby sa v týchto teniskách zákazníčky cítili sviežo a tak som pracovala s farbami, ktoré má snáď každý rád.

Plánujete túto kolekciu rozširovať o ďalšie skvosty? 

Áno a dokonca, už ju aj rozširujem! Moji zákazníci chcú konkrétne diela a tým, že tenisky sú na zákazku, je to možné. A tak to bolo aj v predošlých rokoch, pri predchádzajúcich kolekciách, že sa rozširovali doslova z týždňa na týždeň. Zhmotňujem predstavy mojich zákazníkov. Tí mi povedia ich predstavu, napríklad, že chcú zlatú, modrú a ružovú. Z tohto ja potom vychádzam a snažím sa to dať esteticky dokopy tak, aby to k sebe pekne ladilo.

Umelecké diela priniesli na oblečenie, či kabelky v minulosti aj svetové módne domy. Máte niektorú z týchto spoluprác obľúbenú, prípadne vlastníte nejaký kúsok? 

Veľa spoluprác, ktoré v minulosti vznikli patria medzi moje obľúbené, avšak nemôžem vlastniť všetko – nie som miliardár :). Viem, že aj Louis Vuitton robil tieto umelecké diela, dával ich na svoju kožu. Ja som chcela urobiť niečo podobné, avšak finančne oveľa dostupnejšie. Tým, že personalizujem, chcela som ľuďom dať tú možnosť vlasniť niečo takéto, ako mali svetové módne domy, navyše však s ich iniciálmi alebo s ich menami.

Každé tenisky z Vašej dielne sú originálom vďaka iniciálom ich majiteľa. Môžu sa zákazníci tešiť na prvé písmena svojho mena a priezviska aj v tejto kolekcii? 

Môžu! Určite ich tam budú mať, aj ich tam už majú. Niektorí chcú dokonca aj niečo iné ako svoje meno, s tým samozrejme tiež nie je žiaden problém. A nakoniec, preto som tu – som tu pre ľudí, snažím sa vyhovieť úplne každému. Nie vždy sa to dá, ale robím maximum, čo je v mojich silách a nervoch :).

Zdroj foto: instagram.com/kkshoes