Medzinárodný módny filmový festival ASVOFF mieri na Slovensko

Na Slovensko po prvýkrát prichádza prestížny medzinárodný módny filmový festival ASVOFF (A Shaded View On Fashion Film). Festival umožňuje dizajnérom, tvorcom a umelcom spolupracovať na tvorivých platformách. Na svoje si ale prídu aj laickí fanúšikovia filmu a módy. Tento festival konajúci sa v Paríži predstavuje to najlepšie z umeleckého žánru fashion film.

Filmový festival nesie názov podľa blogu zakladateľky festivalu Diane Pernet, ktorá je medzinárodne uznávanou módnou blogerkou a kritičkou.  „ASVOFF na jeseň oslávil svoje desiate výročie a jeho čestným prezidentom bol môj dlhoročný kamarát Jean Paul Gaultier. Mám veľkú radosť, že výber toho najlepšieho z 10. edície festivalu uvedieme v Bratislave,“ vyjadrila sa Diane Pernet. Premietané filmy sa okrem módy, štýlu a estetiky venujú aj dôležitým spoločenským témam. Skúmajú módu tiež prostredníctvom pohľadu na rasu, náboženstvo a politiku. Platforma ASVOFF dáva popri etablovaných menách priestor aj mladým talentom a preto bude otvorená súťažná kategória pre miestnych tvorcov. V závere festivalu bude vyhlásený víťaz, ktorého Diane Pernet uvedie v Paríži na 11. edícii festivalu.

Návštevníci budú mať možnosť vidieť najlepšie medzinárodné aj lokálne filmy, videá a dokumenty z oblasti módy v Bratislave 24.-25.4.2019 v nákupnom centre Aupark. Informácie o predaji vstupeniek a programe nájdete na stránkach Auparku a na https://asvoffbratislava.com/.

Zdroj foto: Dynamic Relations