Zmrzlina Special – „Vyrábať zmrzlinu a robiť ľudí šťastnými bolo našim snom!“

Chutné letné osvieženie, ktoré rozpráva svoj príbeh a kvalitou predbieha vychýrené zmrzlinárne? Arieta z obľúbenej rodinnej zmrzlinárne Zmrzlina Special nám prezradila tajomstvo prvej a dnes už legendárnej zmrzlinárne v bratislavskom Starom meste.

„Zmrzlina Special bola prvou zmrzlinárňou, ktorá otvorila v Starom meste. Moja rodina ju otvorila na Laurinskej ulici v roku 2001, vtedy pod menom Laguna Caffe. Väčina ľudí, ktorí žijú v centre, ale aj mimo neho nás poznala a koniec-koncov, stále pozná a sme veľmi radi, že sa stále vracia. Teší nás, keď vidíme najmä staršie generácie ako spomínajú na Lagúnu ako na najlepšiu zmrzlinu v meste…“ hovorí Arieta.

„História našej zmrzlinárne sa začala písať, keď môj otec stretol, dnes už, svojho dobrého dlhoročného priateľa, ktorý ho naučil jeho vlastný recept na zmrzlinu. U môjho otca to vzbudilo vášeň pre zmrzlinu a sladkosti vo všeobecnosti. Začal sa o to viac zaujímať. Vedel ako vyrobiť zmrzlinu a razom vedel, že vyrábať zmrzlinu a robiť ľudí šťastnými je jeho snom! Pretože pre neho je zmrzlina skutočne a dodnes, dokonalým šťastím. Tak ako pre neho, aj pre nás, rodinu zmrzlinárov neexistuje nič krajšie ako radosť v očiach ľudí, ktorí vidia ako naberáme ich obľúbenú príchuť, dávame do kornútku a podávame im. Cítim, že aj ja sama som zdedila vášeň a lásku pre zmrzlinu. Zmrzlinu predávam, vyrábam a zmrzlináreň manažujem už 8 rokov. Moja malá pobočka na Panskej ulici sa stala mojim domovom.“ prezrádzka sympatická zmrzlinárka.

„Každým rokom krásnu Bratislavu navštevuje čoraz viac turistov. Milujem stretávať nových ľudí prichádzajúcich z celého sveta. Baví ma, ako počas horúcich letných dní hľadajú v meste chutné osvieženie. Je to zaujímavé vidím tváre, ktoré sa vracajú, ale aj nové, zaujímavé. Som za to vďačná. So zákazníkmi sa rada porozprávam, aspoň si tak precvičím 6 jazykov, ktoré ovládam.“ dodáva vždy pozitívne naladená Arieta.

„V našej ponuke nájdete ako tradičné, tak aj nové príchute. Všetky ale vyrábame sami, každý deň a z najkvalitnejších ingrediencií. Zmrzliny máme bezlepkové, ovocné sú zo 100% ovocia, sú vegánske. Sorbety sú bez mlieka a laktózy, máme ale aj zmrzliny bez cukru, napríklad Choco nero alebo citronovú, ktoré sú rovnako chutné a môžu ich aj diabetici.  Nepoužívame konzervanty, umelé farbivá, rastlinné tuky, ani vajíčka.“

Zmrzlinu Special si môžete vychutnať na Panskej ulici a na Hlavnom námestí v Bratislave.

Zdroj: Zmrzlina Special a Natália Jablonková