V hlavnej úlohe: SO▲YA

SO▲YA VERTICAL CONNECTION je mladá talianska značka slenčných, ale aj dioptrických okuliarov. Zrodila sa z kreatívnej inšpirácie dizajnéra Mattea Pontella, ktorý má perfektný zmysel pre detail, minimalistický dizajn a umelecké oko pre moderný dizajn. Boli sme zvedaví a pýtali sme sa. Na inšpiráciu, kreatívnu prácu, ale aj modely samotné. A Matteo odpovedal. 

Aký príbeh sa skrýva za značkou SO▲YA VERTICAL CONNECTION? Čo bolo Vašou najväčšou inšpiráciou pri tvorbe značky okuliarov tak modernej a minimalistickej, akou SO▲YA bezpochyby je? 

Momentálne najväčšiu inšpiráciu čerpám z interiérového dizajnu. Beriem kontrasty a balancujem nimi, spájam ich a vytváram finálny produkt. Z geometrických línií SO▲YA prechádzam aj k jemnejším líniám a zase ku kontrastom… Rád pracujem s chladnými farbami s mramorovým efektom a teplými materiálmiako napríklad acetát. Definujú a vytvárajú harmóniu produktu.

Vaša prvá kolekcia je na nás naozaj urobila dojem svojou inakosťou. Aká bola Vaša inšpirácia a ašpirácia pri jej navrhovaní?

Mojou najväčšou ašpiráciou je, aby zákazník mohol skutočne vnímať a cítiť krásu, aby sa cítil nadšený, keď vidí, ale aj keď nosí naše okuliare. Bol by som rád, aby by boli okuliare SO▲YA viac ako vec, aby sa stali akýmsi talizmanom nabitím energiou, ktorá vplýva na veľa ľudí v pozitívnom zmysle. Toto je dôvodom prečo dbám na detaily a snažím sa pozdvyhovať hodnotu, čo sa týka kvality a estetiky.

Ako vyzerá žena, ktorá nosí Vaše okuliare? 

Žena, ktorá nosí okuliare SO▲YA má jasne definovanú svoju osobnosť, vie čo chce, miluje módu, ale nie je jej obeťou. SO▲YA okuliare jej pomáhajú podtrhnúť jej krásu. Sú rafinované, ale elegantné, tak ako ona sama.

Foto vyššie: Diario de Estilo by Mariona Planas

Ak hovoríme o navrhovaní, čo máte najradšej?

To, čo milujem najviac je možnosť kresliť a vytvárať krásu, krásu spojenú s niečim väčším a samozrejme, vidieť dokončený produkt.

Tiež si užívam ten stav, keď sa niečo tvorí medzi mnou a niečím vyšším. Je to pocit, ktorému veľmi dobre rozumejú umelci, niečo ako kreatívna extáza. Som otvorený intuícií, vítam nové nápady, ktoré prichádzajú zhora a tak len nechávam moje ruky, aby sa hýbali a keď sa vrátim späť na zem, nájdem krásu tejto skúsenosti zobrazenú v modeloch našej značky.

Máte pocit, že miesto, kde žijete ovplyvnilo Vašu tvorbu? 

Milujem to, keď môžem ticho pozerať na prírodu ďaleko od hluku mesta. Neďaleko môjho domu je rieka, Sile, pri ktorej sa rád prechádzam, aby som si vyčistil myseľ a otvoril ju pre nové nápady.

Kto je pre Vás ikonou, ktorú obdivujete a dokáže Vás vždy inšpirovať?

Ikona, ktorú nepochybne obdivujem je MYKITA. Páči sa mi, čo táto značka vyžaruje a zatiaľ tvorí – nadčasový a po technickej stránke vysoko kvalitný  produkt. Obdivujem ale aj podnikateľov pre ich odvahu a všetkých ľudí, ktorý majú sen a robia všetko preto, aby si ho splnili.

Akú máte víziu a cieľe do budúcna? Môžeme v roku 2017 očakávať novú kolekciu?

Vidím sa hrať viac s farbami, farebnými kontrastmi a ich kombináciámi s rôznymi materiálmi. Budem tiež študovať štruktúru práce s novými metalickými efektmi na nových konštrukčných linkách.

A nakoniec, kde si okuliare SO▲YA môžeme kúpiť?

Okuliare SO▲YA kúpite v optikách a vybraných obchodoch s módou. Od Milána po Tokyo, Madrid, Barcelonu, Atény, Benátky a ďalšie svetové metropoly. Momentálne máme okolo 50 obchodov, ktoré naše okuliare predávajú po celom svete.

Objavujte najnovšiu kolekciu SO▲YA na   http://so-ya.it/ a pre inšpiráciu ich sledujte na Instagram .